Ma 2018. március 21., szerda, Benedek napja van.
Get Adobe Flash player

EGYESÜLET 2007. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉNEK BEMUTATÁSA

A szentkereszti polgári kör egyesület 2007. évi tevékenységének bemutatása

Az egyesület alapszabályában megfogalmazott céljainak megvalósítása érdekében az alábbi, ugyancsak az alapszabályban rögzített tevékenységeket végzi:

„Ismeretterjesztő- és szakmai előadások, választási és vitafórumok, műsoros estek, valamint ünnepi és egyéb alkalmi megemlékezések szervezése,….”

A pályázat céljaihoz kapcsolódó területeken folytatott tevékenységünk 2007. évi eredményeit az alábbiakban foglaljuk össze:

1. Kulturális és ismeretterjesztő tevékenység

·   Közreműködésünkkel jelent meg a „Ciszterci apátság Pilisszentkereszten” című kiadvány, melynek könyvbemutatóját is megszerveztük.

·   Kiállításokat, azokhoz kapcsolódó megnyitó ünnepségeket szerveztünk, melyeknek sok száz látogatója és kedvező visszhangja volt:

- „Burgenland képekben” fotókiállítás (német kisebbségi önkormányzattal együtt),

- Petrás Mária kerámiakiállítása (Somvirág Egyesülettel együtt),

- Szent Erzsébet emlékei Európában kiállítás,

- „Föntről láttatom hazámat” légifotó-kiállítás .

· „Ősmúltunk bölcsője, a Pilis,avagyeltitkolt múltunk évezredei” címmel Herceg Ferenc tartott előadást

·  Egyesületünk rendezésében került sor a Misztrál együttes „A várakozás zsoltára” című adventi koncertjére a zsúfolásig töltött templomban.

2. Közösségi és környezetvédelmi tevékenység

·   Egyesületünk részt vett a rendkívül elhanyagolt Klastrom kert kitakarításában, annak érdekében, hogy a Szent Erzsébet napi rendezvényekre és az István a király rockopera előadására méltó körülmények között kerülhessen sor.

·   Eszközbeszerzéssel és munkavégzéssel járultunk hozzá a kiállítóterem kialakításához a Kántorházban.

·   A 2007. évi „István, a király” rockopera sikere érdekében az egyesület tagjai részt vettek a helyszín előkészítésében, szervezésben, a technikai feltételek biztosításában.

3. Hátrányos helyzetűek segítése

A korábbi évekhez hasonlóan 2007 karácsonya előtt több mint 20 nagyon nehéz sorban élő, többségében egyedülálló idős embert látogattunk meg, és adtunk át részükre  élelmiszert, kávét, csokoládét tartalmazó ajándékcsomagot.

CsatolmányMéret
2007_tevekenyseg.pdf59.58 kB